Placki z kminem
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej graham
- szczypta soli
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki kminu rzymskiego
- woda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mieszamy mąkę z solą i z roztartym w moździerzu kminem, dodajemy oliwę z oliwek i rozcieramy całość w palcach tak, aby mąka stała się tłusta. Następnie dolewamy odrobinę wody i zagniatamy twarde ciasto. Dzielimy na 2 części i formujemy w rękach lub rozwałkowujemy 2 placki. Smażymy na suchej teflownowej patelni z obu stron, aż się lekko przyrumienią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W