Makaron z dyni z sosem pomidorowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- dynia makaronowa np. odmiana „pyza” w całości
- Sos:
- 1,5 szklanki przecieru pomidorowego
- czosnek, bazylię i oregano - najlepiej świeże
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- kilka pomidorków koktajlowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dynię piecz w całości przez około godzinę w temperaturze 175°C. Po upieczeniu przekrój dynię na pół, wydrąż pestki, wyjmij delikatnie widelcem makaronowe wnętrze dyni.
Przecier pomidorowy wymieszaj z ziołami i zagotuj. Dodaj odrobinę oliwy oraz przyprawy do smaku. Polej makaron dyniowy sosem. Gotowe danie możesz zapiec w piekarniku z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.
Przecier pomidorowy wymieszaj z ziołami i zagotuj. Dodaj odrobinę oliwy oraz przyprawy do smaku. Polej makaron dyniowy sosem. Gotowe danie możesz zapiec w piekarniku z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W