Sałatka owocowa z miodem i miętą

Sałatka owocowa z miodem i miętą
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Spalony? (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

  • ćwiartka melona żółtego
  • ćwiartka melona kantalupa
  • 0,5 ananasa
  • ćwiartka arbuza
  • 8 świeżych truskawek
  • 100 g winogron zielonych
  • 100 g winogron czerwonych
  • 1 pomarańcza
  • 1 grejpfrut
  • 1 pitaja
  • 0,5 dojrzałej papai
  • miód spadziowy do smaku
  • świeża mięta
  • 1 limonka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Melony, arbuza obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Ananasa obrać i pokroić w kostkę.
6 truskawek pokroić w ćwiartki. Winogrona umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestki.
Pomarańczę, grejpfruta obrać i wyfiletować. Pitaje przekroić na pół i wyciągnąć środek, tak by nie uszkodzić skórki, a następnie środek pokroić w kostkę (w taki sposób by powstała ze skórki miseczka). Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski, dodać posiekaną miętę, kilka kropli miodu i skropić sokiem z limonki. Papaję obrać, pokroić i dokładnie zmiksować w jednolitą masę.
Skórkę z pitaji położyć na talerzu, do środka dodać wymieszaną sałatkę, polać musem z papai i udekorować owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA