Papryka faszerowana
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- pomarańczowa papryka
- 2 łyżki tapenady
- 8 listków świeżej bazylii
- dojrzały pomidor w ćwiartkach
- 2 ząbki czosnku w cienkich plasterkach
- 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190°C. Przekroić paprykę wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pozostawiając szypułki i ułożyć na niewielkiej blasze. Nałożyć na dno papryki łyżkę tapenady. Włożyć do każdej połówki po 4 listki bazylii i po 2 ćwiartki pomidora, pestkami do góry. Posypać plasterkami czosnku. Skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Piec, aż papryka będzie zupełnie miękka i ściemnieje na brzegach, przez ok. godz. Podawać z chrupkim chlebem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W