Papryka faszerowana

Papryka faszerowana
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • pomarańczowa papryka
  • 2 łyżki tapenady
  • 8 listków świeżej bazylii
  • dojrzały pomidor w ćwiartkach
  • 2 ząbki czosnku w cienkich plasterkach
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190°C. Przekroić paprykę wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pozostawiając szypułki i ułożyć na niewielkiej blasze. Nałożyć na dno papryki łyżkę tapenady. Włożyć do każdej połówki po 4 listki bazylii i po 2 ćwiartki pomidora, pestkami do góry. Posypać plasterkami czosnku. Skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Piec, aż papryka będzie zupełnie miękka i ściemnieje na brzegach, przez ok. godz. Podawać z chrupkim chlebem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA