Bób z szynką i sherry
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
-
500 g bobu mrożonego
- 100 g suszonej szynki parmeńskiej lub serrano
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 3 łyżki wytrawnego sherry fino
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bób należy rozmrozić i obrać ze skórek. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj czosnek i szynkę, zrumień. Dodaj bób i wino. Gotuj, aż wino odparuje. Dopraw solą i pieprzem. To danie można również przygotować z wędzonym boczkiem i miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W