Jajecznica z miso
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 2 grube na 3 cm kromki chleba shokupan
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka jasnej pasty miso
- pęczek drobnego szczypiorku
- 4 jajka
Gomasio:
- 5 łyżek sezamu
- 0,5 łyżeczki grubej soli morskiej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kromki chleba przekroić na połowę i w każdym kawałku naciąć środek tworząc kieszonki.
Przygotować gomasio, czyli sól sezamową. Sezam podprażyć na wolnym ogniu, aż zacznie pachnieć i się lekko zarumieni. Przesypać do moździerza, dodać sól i całość lekko utrzeć.
Masło z pastą miso rozpuścić na patelni, jajka rozbełtać w misce i podsmażyć na maśle z miso. Na koniec dodać połowę posiekanego szczypiorku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W