Pain perdu z malinami i lodami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- chałka lub brioche
- 2 jaja
- 100 ml śmietanki kremówki
- ½ szklanki dobrego dżemu malinowego
- szczypta soli
- 1 płaska łyżka cukru pudru
- Lurpak Premium Miks Klasyczny
Do podania:
- cukier puder
- świeże maliny i borówki
- listki tajskiej lub greckiej bazylii
- miechunka
- lody waniliowe
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztrzepać jaja ze śmietanką ze szczyptą soli, dodać cukier puder.
Kromkę chałki posmarować dżemem malinowym i przykryć drugą kromką. Tak uformowany tost obtaczyć w masie jajecznej.
Patelnię rozgrzać, dodać miks i smażyć tost z dwóch stron na złoty kolor. Podawać posypany cukrem pudrem, świeżymi malinami i borówkami, tajską bazylią, miechunką i gałką lodów waniliowych.
Kromkę chałki posmarować dżemem malinowym i przykryć drugą kromką. Tak uformowany tost obtaczyć w masie jajecznej.
Patelnię rozgrzać, dodać miks i smażyć tost z dwóch stron na złoty kolor. Podawać posypany cukrem pudrem, świeżymi malinami i borówkami, tajską bazylią, miechunką i gałką lodów waniliowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W