Pain perdu z malinami i lodami

Pain perdu z malinami i lodami
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • chałka lub brioche
  • 2 jaja
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • ½ szklanki dobrego dżemu malinowego
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżka cukru pudru
  • Lurpak Premium Miks Klasyczny
Do podania:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztrzepać jaja ze śmietanką ze szczyptą soli, dodać cukier puder.
Kromkę chałki posmarować dżemem malinowym i przykryć drugą kromką. Tak uformowany tost obtaczyć w masie jajecznej.
Patelnię rozgrzać, dodać miks i smażyć tost z dwóch stron na złoty kolor. Podawać posypany cukrem pudrem, świeżymi malinami i borówkami, tajską bazylią, miechunką i gałką lodów waniliowych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA