Panino na ciepło

Panino na ciepło
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Matteo Brunetti

Seria kulinarna:
Bitwa na smaki: David vs Matteo 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • chleb ciabatta
  • 150 g boczku wędzonego do pokrojenia w plastrach
  • 4-5 plastry szynki parmeńskiej
  • 150-200 g salsiccii lub innej podsuszanej kiełbasy
  • 250 g sera ricotta
  • 50-60 g rukoli
  • 1 czerwona papryka
  • 1-2 szalotki
  • 1 cukinia
  • cytryna
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni podsmaż plastry boczku wędzonego tak, żeby tłuszcz wytopił się całkowicie, a boczek stał się chrupki, odłóż. Na tej samej patelni usmaż rozdrobnioną kiełbasę, odłóż. Dalej na tej samej patelni usmaż paprykę czerwoną pokrojoną w paski razem z szalotką posiekaną w drobną kostkę, odłóż.

Zgrilluj cukinię pokrojoną w długie plastry. Przekrój chleb na pół, usmaż go na wytopionym tłuszczu, posmaruj serem ricotta z obu stron i dopraw pieprzem, posyp skórką z cytryny, nałóż przygotowane dodatki, szynkę parmeńską, zamknij i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA