Panino na ciepło
Oceń przepis:
Przygotował:
Matteo Brunetti
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- chleb ciabatta
- 150 g boczku wędzonego do pokrojenia w plastrach
- 4-5 plastry szynki parmeńskiej
- 150-200 g salsiccii lub innej podsuszanej kiełbasy
- 250 g sera ricotta
- 50-60 g rukoli
- 1 czerwona papryka
- 1-2 szalotki
- 1 cukinia
- cytryna
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni podsmaż plastry boczku wędzonego tak, żeby tłuszcz wytopił się całkowicie, a boczek stał się chrupki, odłóż. Na tej samej patelni usmaż rozdrobnioną kiełbasę, odłóż. Dalej na tej samej patelni usmaż paprykę czerwoną pokrojoną w paski razem z szalotką posiekaną w drobną kostkę, odłóż.
Zgrilluj cukinię pokrojoną w długie plastry. Przekrój chleb na pół, usmaż go na wytopionym tłuszczu, posmaruj serem ricotta z obu stron i dopraw pieprzem, posyp skórką z cytryny, nałóż przygotowane dodatki, szynkę parmeńską, zamknij i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W