Makaron zagniatany z nacią pietruszki
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto makaronowe ręcznie lub w malakserze. Jeżeli jest mało elastyczne dolać odrobinę oliwy. Rozwałkować na cienkie plastry, pokroić w szerokie pasy. Na plastrze ciasta układać liście naci pietruszki, przykryć drugim plastrem ciasta i rozwałkować. Gotować w osolonym wrzątku. Do makaronu z pietruszką doskonale pasuje sos mięsny z pomidorami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W