Makaron z sosem bakaliowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Składniki:
100 g migdałów
100 g orzeszków piniowych
100 g pistacji
listki z pęczka pietruszki
listki z pęczka mięty
400 g makaronu
oliwa
parmezan
ew. skórka z pomarańczy
Przygotowanie:
Wrzucić bakalie i zioła do robota i zemleć. Proszek ma być drobny, lecz z wyraźną fakturą. Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie. Odlać. Wymieszać w misce z bakaliami (zostawić trochę na przybranie), oliwą, serem i skórką pomarańczową.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W