Bitki cielęce duszone w winno-kaparowym sosie z plackami z jarmużu i cukinii

Bitki cielęce
Oceń przepis:
81 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z cielęciny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sznycle rozbij, dopraw solą, pieprzem i polej sokiem z cytryny. Pokrój czosnek i kapary w cienkie plastry. Bitki panieruj w mące i przysmaż na rozgrzanym oleju.
Zmniejsz ogień do minimum. Dodaj czosnek i kapary. Wlej białe wino tak, aby zakryło mięso i dodaj pokrojoną pietruszkę.
Idealnym dodatkiem do bitek będą chrupiące placki. Cukinie i cebulę zetrzyj na tarce i wsyp do miski. Dodaj posiekany jarmuż, sok z cytryny, sól, mąkę i jajko. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Placuszki smaż na rozgrzanym oleju. Bitki podawaj z chrupiącymi plackami. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA