Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 ugotowane kiełbaski wieprzowe
- 2 łyżki oliwy
- obrane jabłko granny smith
- 2 łyżki masła
- szczypta cukru
- 24 listki szałwii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić kiełbasę w skos w plastry grubości pół centymetra. Pokroić jabłko na 24 kosteczki. Rozgrzać oliwę na patelni i zrumienić plasterki kiełbasy z obu stron. Wyłożyć na talerz. Umyć patelnię i roztopić w niej masło do jabłek. Dodać cukru i obsmażyć kostki jabłek, mieszając od czasu do czasu, aż będą złociste ze wszystkich stron. W razie potrzeby dolać oliwy i usmażyć listki szałwii, aż nabiorą chrupkości, pół minuty do minuty. Położyć listek szałwii na plasterku kiełbasy, przykryć kostką jabłka. Nadziać całość na wykałaczkę.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W