Barszcz z barszczu
Oceń przepis:
Przygotował:
Łukasz Łuczaj
- Seria kulinarna:
- Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
Składniki:
- ok. 5 l liści barszczu z ogonkami (ok. 500 g)
- 100 g masła lub 1 kostka rosołowa lub szklanka wywaru mięsnego
- 4 jajka
- 5 g soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Młode liście i ogonki liściowe (te drugie są najważniejsze) zebrać, umyć, pokroić, wypełniając nimi ok. 3 l garnek, i zalać wrzątkiem, tak, aby je przykryć wodą. Przykryć pokrywką i zostawić w temp. pokojowej na ok. 48 godzin. Po tych 2 dniach ugotować jajka na twardo. Skwaszone liście razem z płynem przełożyć do większego garnka, osolić, gotować przez ok. 20 minut doprawiając masłem, wywarem mięsnym lub kostką rosołową. Posiekać jajka, przed podaniem wrzucić je do misek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W