Sałatka z młodych jarzyn
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- sól i pieprz
- 8 młodych marchewek
- 110 g groszku śnieżnego
- 110 g szparagów
- 6 przekrojonych rzodkiewek
- 110 g żółtej fasolki
- 110 g młodej rzepy
- 175 g łuskanego grochu
- 2 łyżki masła
- kilka garści posiekanych świeżych ziół (estragon
- szczypior
- natka pietruszki itp.)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować wodę w dużym garnku. Blanszować jarzyny po kolei, kolorami (jak pranie), schładzając w lodowatej wodzie. Odsączyć.
Stopić masło na patelni. Wymieszać w nim jarzyny, żeby się podgrzały. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w ziołach.
Stopić masło na patelni. Wymieszać w nim jarzyny, żeby się podgrzały. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w ziołach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W