Łososiowe rillettes
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- łyżka oliwy
- 170 g łososia pokrojonego w dużą kostkę
- 70 g miękkiego masła
- łyżka crème fraîche
- łyżka pokrojonej szalotki
- łyżka posiekanego estragonu
- cytryna
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę na patelni i delikatnie usmażyć łososia tak żeby w środku pozostał różowy. Ostudzić. Rozdrobnić łososia w mikserze lub dwoma widelcami i zmieszać z masłem. Dodać crème fraîche, szalotkę i estragon. Posolić, popieprzyć i dodać soku z cytryny. Nałożyć do kokilek. Wstawić do lodówki. Wyjąć odpowiednio wcześnie, żeby masa zmiękła i łatwo się rozsmarowywała.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W