Łososiowe rillettes

Łososiowe rillettes
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • łyżka oliwy
  • 170 g łososia pokrojonego w dużą kostkę
  • 70 g miękkiego masła
  • łyżka crème fraîche
  • łyżka pokrojonej szalotki
  • łyżka posiekanego estragonu
  • cytryna
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę na patelni i delikatnie usmażyć łososia tak żeby w środku pozostał różowy. Ostudzić. Rozdrobnić łososia w mikserze lub dwoma widelcami i zmieszać z masłem. Dodać crème fraîche, szalotkę i estragon. Posolić, popieprzyć i dodać soku z cytryny. Nałożyć do kokilek. Wstawić do lodówki. Wyjąć odpowiednio wcześnie, żeby masa zmiękła i łatwo się rozsmarowywała.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA