Tarta z beszamelem, białą rybą i porami

Tarta z beszamelem i białą rybą
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Tarty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotować sos beszamelowy. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i powoli dolewać mleko. Doprawić białym pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone białe części pora i dusić przez moment nie dopuszczając do skarmelizowania. Por powinien pozostać biały, ale miękki i słodki. Pod koniec duszenia dodać rybę pokrojoną na małe kawałki (kostkę), zetrzeć skórkę cytrynową, dodać sól i pieprz. Na spodach od tarty układać pory razem z rybą, a całość równo pokryć beszamelem. Przed podaniem na stół zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA