Spaghetti z tuńczykiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Ewa Chodakowska
- Seria kulinarna:
- Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w zalewie lub w oliwie z oliwek
- 1 cebula czerwona
- 1 ząbek czosnku
- 1 por
- 1 papryczka chili
- pietruszka
- skórka z cytryny
- kapary
- razowe spaghetti lub penne
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gotuję makaron we wrzącej wodzie. Podsmażam na patelni kolejno wszystkie składniki. Sos powstaje ze składników i oliwy, która nabiera smaku. Nie ma tutaj jednolitego sosu, jak w przypadku pomidorów. Ugotowany makaron przekładam za pomocą szczypiec na patelnię. Przekładam na talerze i ścieram odrobinę sera twardego typu Parmezan.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W