Naleśniki z rybą i szpinakiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne
Składniki:
- 350 g fileta białej ryby (mintaj, halibut)
- 50 g wędzonego łososia
- 150 g liści szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 2 łyżki siekanego koperku
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- olej
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ręcznym blenderem zmiksuj mleko, jajko i mąkę. Dodaj szczyptę soli i jeśli trzeba rozrzedź ciasto wodą do odpowiedniej konsystencji. Odstaw ciasto do lodówki na kilka minut. Rybę pokrój w kostkę, a łososia w paseczki. Wymieszaj. Na głębokiej patelni, zeszklij drobno posiekany czosnek i na tym lekko obsmaż, wcześniej oczyszczony szpinak. Wymieszaj z rybą i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na płaskiej patelni smaż cienkie naleśniki. Na każdy z nich nałóż porcję farszu i zwiń w rulon. Ułóż naleśniki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz ok. 10 minut w temperaturze 190 st.C. Śmietanę wymieszaj z koperkiem i przypraw. Rozlej na dnie półmiska, na tym ułóż naleśniki i połówki cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W