Tatar z łososia na sałatce z ogórka

Tatar z łososia na sałatce z ogórka
Oceń przepis:
76 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • 400 g fileta z łososia
  • 5 łyżek siekanego koperku
  • 2 łyżki siekanej bazylii
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 3 filety anchois
  • 200 g ogórka
  • 4 łyżki majonezu
  • sok z 1,5 cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
  • tabasco

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso łososia oddzielić od skóry. Sprawdzić i usunąć ewentualne ości. Posiekać rybę i anchois. Wymieszać z 4 łyżkami koperku, bazylią i natką. Dodać sok z 1 cytryny, sól i pieprz. Wymieszać z majonezem i sprawdzić smak. Odstawić. Sok z ½ cytryny wymieszać z miodem i odrobiną soli. Ogórka pokroić w plastry i wymieszać z 1 łyżką koperku. Dodać sok z miodem i wymieszać. Tatara ułożyć na sałatce z ogórka i udekorować ziołami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA