Tatar z łososia na sałatce z ogórka
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
- 400 g fileta z łososia
- 5 łyżek siekanego koperku
- 2 łyżki siekanej bazylii
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- 3 filety anchois
- 200 g ogórka
- 4 łyżki majonezu
- sok z 1,5 cytryny
- 2 łyżki miodu
- sól
- pieprz
- tabasco
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso łososia oddzielić od skóry. Sprawdzić i usunąć ewentualne ości. Posiekać rybę i anchois. Wymieszać z 4 łyżkami koperku, bazylią i natką. Dodać sok z 1 cytryny, sól i pieprz. Wymieszać z majonezem i sprawdzić smak. Odstawić. Sok z ½ cytryny wymieszać z miodem i odrobiną soli. Ogórka pokroić w plastry i wymieszać z 1 łyżką koperku. Dodać sok z miodem i wymieszać. Tatara ułożyć na sałatce z ogórka i udekorować ziołami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W