Łososiowy dip z łamanym chlebem

Łososiowy dip z łamanym chlebem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka odsączonego przez noc jogurtu
  • 1-2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 6 liści mięty
  • 1 filiżanka łososia z puszki
  • 4 kawałki zgrillowanego chleba górskiego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki poza łososiem i chlebem rozdrobnić w blenderze na gładką masę.
Odsączonego łososia rozdrobnić widelcem. Dodać 2 łyżki przygotowanego wcześniej sosu i wymieszać. Resztę sosu podać jako dip.
Serwować z kawałkami grillowanego chleba.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA