Łososiowy dip z łamanym chlebem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 filiżanka odsączonego przez noc jogurtu
- 1-2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- szczypta białego pieprzu
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 6 liści mięty
- 1 filiżanka łososia z puszki
- 4 kawałki zgrillowanego chleba górskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza łososiem i chlebem rozdrobnić w blenderze na gładką masę.
Odsączonego łososia rozdrobnić widelcem. Dodać 2 łyżki przygotowanego wcześniej sosu i wymieszać. Resztę sosu podać jako dip.
Serwować z kawałkami grillowanego chleba.
Odsączonego łososia rozdrobnić widelcem. Dodać 2 łyżki przygotowanego wcześniej sosu i wymieszać. Resztę sosu podać jako dip.
Serwować z kawałkami grillowanego chleba.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W