Sos migdałowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- szklanka namoczonych blanszowanych migdałów
- ząbek czosnku
- sok z połówki cytryny
- gałązka świeżego lubczyku
- przegotowana woda
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Migdały zmiel ze świeżą wodą, rozdrobnionym czosnkiem, sokiem z cytryny i lubczykiem na gładko. Zamiast migdałów możesz użyć mąki migdałowej.
Podawaj do dowolnie skomponowanych sałat i sałatek.
Podawaj do dowolnie skomponowanych sałat i sałatek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W