Pasta z czerwonej soczewicy
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 20 dag czerwonej soczewicy
- 200 ml oliwy truflowej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 450 ml wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do gotującej się wody wsypujemy soczewicę, dorzucamy tymianek, curry i pieprz, gotujemy ok 20 minut. Następnie dodajemy sól, sos sojowy, oliwę i miksujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W