Domowe krówki z makiem

Domowe krówki z makiem
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
  • 150 g cukru drobnego
  • 65 g masła
  • 1 łyżeczka maku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni skarmelizuj cukier i wlej gorącą śmietankę. Do masy dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
Masę gotuj do momentu, aż zgęstnieje i cały czas mieszaj ( 10-15 minut ). Na końcu dodaj mak.
Masę wlej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym i wstaw do lodówki na ok. 30-45 minut.
Serwuj pokrjoną na małe kawałki. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA