Domowe krówki z makiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 300 ml śmietany kremówki
- 150 g cukru drobnego
- 65 g masła
- 1 łyżeczka maku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni skarmelizuj cukier i wlej gorącą śmietankę. Do masy dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
Masę gotuj do momentu, aż zgęstnieje i cały czas mieszaj ( 10-15 minut ). Na końcu dodaj mak.
Masę wlej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym i wstaw do lodówki na ok. 30-45 minut.
Serwuj pokrjoną na małe kawałki. Smacznego!
Masę gotuj do momentu, aż zgęstnieje i cały czas mieszaj ( 10-15 minut ). Na końcu dodaj mak.
Masę wlej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym i wstaw do lodówki na ok. 30-45 minut.
Serwuj pokrjoną na małe kawałki. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W