Chili z mięsa mielonego i fasoli
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 kg mielonego mięsa
- 150 g fasoli pinto
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 100 ml oleju
- 1 puszka (160 g) koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki kminu
- 2 łyżki oregano
- 1 łyżka majeranku
- 30 g przyprawy chilli lub mieszanki różnych papryk suszonych
- sól
- pieprz
- papryka cayenne
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć na noc, ugotować z listkiem laurowym i cebulą z nabitymi goździkami do miękkości na małym ogniu. Na rozgrzanym oleju w garnku o grubym dnie zeszklić cebulę, dodać mięso i smażyć, aż przestanie być różowe. Dodać przyprawy i pół szklanki wody, dusić razem 30 minut. Dodać odcedzoną fasolę i pomidory, jeśli trzeba trochę wody z fasoli. Dobrze wymieszać, doprawić do smaku i dusić razem dalsze 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W