Amerykańskie śniadanie
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 2-3 plastry boczku
- 100 g kiełbasy (najlepiej surowa polska, ale może być zwyczajna np. podwawelska)
- 3 pomidory
- 1 kulka mozzarelli
- 1 ząbek czosnku
- sól
- czarny pieprz
- 3 jajka
- kilka kromek razowego chleba
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić kiełbasę w 5 milimetrowe plastry w ten sposób, żeby powierzchnia była duża. Pomidory bez skóry pokroić w ósemki. Boczek w plastrach, pokrojoną kiełbasę ułożyć na dużej teflonowej patelni i smażyć na średnim gazie bez tłuszczu. Przewrócić mięso na drugą stronę, plastry kiełbasy ułożyć blisko siebie i pokrywać grubymi plastrami pokrojonej kulki mozzarelli. Na tłuszczu z boczku i kiełbasy smażyć pokrojone pomidory. Dodać ząbek czosnku, sól i dużo czarnego pieprzu. Wbić jajka. Smażyć tak, żeby jajka nie były do końca ścięte. Podawać z chlebem (najlepiej razowym).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia Ameryki Północnej
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W