Trio mięsne w jogurtowej marynacie
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 300 g piersi kurczaka pokrojonej w paski
- 100 g jogurtu gęstego
- 1 mała papryczka chili posiekana
- 2 łyżki siekanej świeżej kolendry
- sól
300 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w ukośne plastry
- 100 g jogurtu gęstego
- 6 ziaren jałowca
- 3 goździki
- 3 łyżki miodu
- sól
- pieprz
300 g polędwicy wołowej pokrojonej w 1cm grubości medaliony
- 100 g jogurtu gęstego
- 1 łyżka drobno posiekanych suszonych grzybów
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego zielonego pieprzu z zalewy
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki każdej marynaty wymieszaj z jogurtem. Mięsa posól i zamarynuj na minimum 1 godzinę. Piecz na grillu lub pod opiekaczem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W