Trio mięsne w jogurtowej marynacie

Trio mięsne w jogurtowej marynacie
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 300 g piersi kurczaka pokrojonej w paski
  • 100 g jogurtu gęstego
  • 1 mała papryczka chili posiekana
  • 2 łyżki siekanej świeżej kolendry
  • sól
300 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w ukośne plastry
  • 100 g jogurtu gęstego
  • 6 ziaren jałowca
  • 3 goździki
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
300 g polędwicy wołowej pokrojonej w 1cm grubości medaliony
  • 100 g jogurtu gęstego
  • 1 łyżka drobno posiekanych suszonych grzybów
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego zielonego pieprzu z zalewy
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki każdej marynaty wymieszaj z jogurtem. Mięsa posól i zamarynuj na minimum 1 godzinę. Piecz na grillu lub pod opiekaczem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA