Twarożek z rzodkiewkami

Twarożek z rzodkiewek
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

  • (na jedną miseczkę)
  • 1 szklanka orzechów nerkowca, namoczonych przez noc w wodzie
  • ¼ szklanki płatków drożdżowych
  • ¼ – ⅓ szklanki wody z ogórków kiszonych
  • ¼ – ⅓ szklanki mleka roślinnego niesłodzonego
  • 1 – 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki pasty miso
  • ½ ząbka czosnku
  • sól i czarny pieprz
5 rzodkiewek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odcedzić namoczone orzechy. Przełożyć do kubeczka blendera, dodać wszystkie składniki mlekiem, rzodkiewką i ziołami, a następnie rozpocząć blendowanie. Co jakiś czas skrobać ze ścianek i stopniowo dolewać mleko.
Posiekać rzodkiewki, dymkę i szczypiorek w drobną kostkę i wmieszać w twarożek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA