Twarożek z rzodkiewkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- (na jedną miseczkę)
- 1 szklanka orzechów nerkowca, namoczonych przez noc w wodzie
- ¼ szklanki płatków drożdżowych
- ¼ – ⅓ szklanki wody z ogórków kiszonych
- ¼ – ⅓ szklanki mleka roślinnego niesłodzonego
- 1 – 2 łyżki soku z cytryny
- ½ łyżeczki pasty miso
- ½ ząbka czosnku
- sól i czarny pieprz
5 rzodkiewek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odcedzić namoczone orzechy. Przełożyć do kubeczka blendera, dodać wszystkie składniki mlekiem, rzodkiewką i ziołami, a następnie rozpocząć blendowanie. Co jakiś czas skrobać ze ścianek i stopniowo dolewać mleko.
Posiekać rzodkiewki, dymkę i szczypiorek w drobną kostkę i wmieszać w twarożek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.
Posiekać rzodkiewki, dymkę i szczypiorek w drobną kostkę i wmieszać w twarożek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W