Pancakes z borówką amerykańską i syropem klonowym

Pancakes z borówką amerykańską i syropem klonowym
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • szklanka przesianej mąki tortowej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 lekko ubite jajka
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • 2 łyżki stołowe masła
  • 25 dag
  • borówek amerykańskich
  • tłuszcz do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszać jajka, z jogurtem i wodą. Dodać stopione (ale nie gorące!) masło, które najlepiej jest wstawić przedtem na chwilę do mikrofalówki. W drugim naczyniu wymieszać pozostałe suche składniki. Połączyć składniki suche z mokrymi i dodać owoce. Smażyć małe placuszki na rozgrzanym oleju. Podając polać syropem klonowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA