Tosty francuskie, lemon curd i owoce

Tosty francuskie, lemon curd i owoce
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Lemon curd: w metalowej misce ubij żółtka z cukrem na puszystą masę, dodaj sok z cytryn, wymieszaj i przełóż nad rondelek z gotującą się wodą (uwaga: miska nie może dotykać gotującej się wody). Podgrzewaj i mieszaj do momentu, aż masa zgęstnieje. Zdejmij miskę z rondelka i odstaw.
Tosty francuskie: w misce wymieszaj mleko z ubitym jajkiem i łyżką miodu. Następnie przełóż tę masę do głębokiego talerza. Maczaj w niej kromki chałki, a potem smaż na patelni z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Przełóż tosty francuskie na talerz, dodaj po kilka łyżek lemon curdu, świeże owoce i posyp kwiatami rumianku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA