Kisiel truskawkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dobre dla dzieci, Desery wegańskie
Składniki:
- 3 szklanki pokrojonych truskawek / 500 g
- 3 szklanki wody
- 4 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszanej w połowie szklanki zimnej wody
- ½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Truskawki zalewam wodą z cukrem i pieprzem, gotuję przez około 10 minut, do momentu, aż truskawki zaczną się rozpadać.
Dodaję mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie. Energicznie mieszam, kiedy kisiel zacznie wrzeć, jest gotowy. Rozlewam go do miseczek, czasem posypuję jeszcze cynamonem albo polewam łyżką śmietanki i zajadam.
Dodaję mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie. Energicznie mieszam, kiedy kisiel zacznie wrzeć, jest gotowy. Rozlewam go do miseczek, czasem posypuję jeszcze cynamonem albo polewam łyżką śmietanki i zajadam.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dobre dla dzieci
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W