Jabłka z rozmarynem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 5)
- Rodzaj dania:
- Desery, Desery wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 jabłka, pokrojone w cząstki
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki cukru
- gałązka rozmarynu
- gałązka lawendy
- 3 łyżki gęstej śmietany
- kwiaty aksamitki i cienkie plasterki jabłek, do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieścić wszystkie składniki, poza śmietaną, na rozgrzanej patelni. Smażyć przez 2-3 minuty ma dość dużym ogniu. Dodać śmietanę, podgrzewać przez kolejne 2 minuty. Podawać na ciepło z gałką lodów, przybrane płatkami aksamitek i cienkimi plasterkami jabłek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W