Wallenbergare (kotleciki) z indyka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa z indyka
- 300 ml kremówki
- ½ łyżeczki soli
- 300 ml bułki tartej
- 3 łyżki masła
- 200 g zielonego groszku
- 4 dymki
- 1 ogórek
- 1 łyżka octu spirytusowego
- 75 ml cukru
- 100 ml posiekanej natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać dokładnie mięso z kremówką i solą. Uformować małe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na maśle na średnim ogniu na złoto.
Dymki pokroić na duże kawałki i obsmażyć na łyżce masła z odrobiną wody na małym ogniu wraz z groszkiem. Posolić do smaku.
Ogórek pokroić na cienkie plasterki, włożyć do miski. Lekko posolić odcisnąć wodę (ale zostawić w misce odciśnięty płyn). Wymieszać plasterki ogórka z octem, cukrem i natką.
Kotleciki podawać z tłuczonymi ziemniakami i plasterkami ogórka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W