Solony i smażony łosoś z jarmużem

Solony i smażony  łosoś z jarmużem
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • filet z łososia o wadze 700 g
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
Sałatka jabłkowa
Jarmuż w śmietanowym sosie
  • 300 g jarmużu
  • 300 ml kremówki
  • 1 łyżeczka nasion kminu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać cukier z solą, natrzeć mieszanką łososia i odstawić na 30 minut. Pokroić na kawałki i smażyć przez 2-3 minuty z każdej strony.
Jabłka pokroić na plasterki, wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki.
Jarmuż porwać na kawałki, umieścić wraz z kremówką i kminem w rondelku, dusić pod przykryciem, aż jarmuż zmięknie. Zdjąć pokrywkę, podgrzewać, aż sos zgęstnieje.
Smażonego łososia podawać z jarmużem i sałatką jabłkową.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA