Śledzie w panierce panko z chlebem polarnym, sałatą i szparagami
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Śledzie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
Składniki:
- 2 podwójne świeże filety śledziowe
- 1 jajko
- panierka panko
- miks sałat
- pół ogórka cienko pokrojonego
- 6 szt. szparagów
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 łyżeczka miodu
- olej rzepakowy
- 1 łyżka szczypiorku drobno posiekanego
- szczypta różowego pieprzu
- 2 chleby polarne lub dwie pity
- 1 limonka
- masło klarowane do smażenia
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj musztardę z miodem, wlej olej i mieszaj, aż uzyskasz gładką masę przypominającą majonez. Dodaj szczyptę soli, szczypiorek i różowy pieprz, odstaw.
Podsmaż na patelni szparagi pokrojone w kawałki, odstaw.
Obtocz filety w jajku i w panierce panko. Podsmaż na patelni na maśle klarowanym z obu stron, aż się ładnie zrumieni. Odstaw.
Przygotuj dwie kanapki. Podgrzany chlebie polarny lub pitę posmaruj sosem, połóż sałatę, dodaj plastry ogórka i szparagi. Wyłóż filety na talerz i podaj kanapki, z sosem w miseczce obok.
Podsmaż na patelni szparagi pokrojone w kawałki, odstaw.
Obtocz filety w jajku i w panierce panko. Podsmaż na patelni na maśle klarowanym z obu stron, aż się ładnie zrumieni. Odstaw.
Przygotuj dwie kanapki. Podgrzany chlebie polarny lub pitę posmaruj sosem, połóż sałatę, dodaj plastry ogórka i szparagi. Wyłóż filety na talerz i podaj kanapki, z sosem w miseczce obok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śledzie
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W