Turbot z sosem rokitnikowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- filety z turbota o wadze 700 g
- 3 łyżki masła
- 300 g świeżego zielonego groszku
- 2 młode cebulki
- 2 łyżki owoców rokitnika
- 2 łyżki masła
- 200 ml wody
- do przybrania: szczawik zajęczy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulki obrać, pokroić na ćwiartki i podzielić na płatki. W rondelku wymieszać 200 ml wody, 2 łyżki owoców rokitnika i 2 łyżki masła oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, włożyć groszek i płatki cebuli, trzymać na ogniu przez 15-20 sekund.
Filety smażyć na rozgrzanej patelni, na dużej ilości masła, cały czas polewając. Posolić do smaku. Podawać z groszkiem i cebulą w sosie rokitnikowym, przybrane listkami szczawiku zajęczego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W