Sardynki nadziewane z kuskusem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 1
Przygotowanie:
Składniki:8 całych, oczyszczonych sardynek
Farsz:
1 łyżka namoczonych w ciepłej wodzie jagód goji
1 łyżka posiekanych orzechów laskowych
sok i skórka z jednej cytryny
pół filiżanki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2 łyżki syropu z granatów
1 łyżeczka soli morskiej
2 łyżki oliwy
1 filiżanka ugotowanego kuskusu albo komosy ryżowej
Do dekoracji:
natka pietruszki
cząstki cytryny
Przygotowanie:
Jagody odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami farszu. Nadziać sardynki i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C.
Podawać z cząstkami cytryny i pietruszką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W