Sardynki nadziewane z kuskusem

Sardynki nadziewane z kuskusem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
1

Przygotowanie:

Składniki:
8 całych, oczyszczonych sardynek

Farsz:
1 łyżka namoczonych w ciepłej wodzie jagód goji
1 łyżka posiekanych orzechów laskowych
sok i skórka z jednej cytryny
pół filiżanki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2 łyżki syropu z granatów
1 łyżeczka soli morskiej
2 łyżki oliwy
1 filiżanka ugotowanego kuskusu albo komosy ryżowej

Do dekoracji:
natka pietruszki
cząstki cytryny

Przygotowanie:
Jagody odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami farszu. Nadziać sardynki i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C.
Podawać z cząstkami cytryny i pietruszką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA