Sałatka cesarska
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1-2 sałat lodowych
- smażony boczek i pierś kurczaka ilość według uznania
- 5-10 szt. kaparów
- grzanki
- tarty parmezan
- 1 cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Porwać liście sałaty lodowej na kawałki (powinna być rzymska, ale Polacy twierdzą, że smakuje jak mlecz), wymieszać z dressingiem. Sałatę posypać smażonym w kostkę boczkiem, kaparami, smażoną piersią kurczaka pociętą w paski i grzankami w kostkę. Do dekoracji użyć tarty parmezan i cząstki cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W