Sałatka cesarska

Sałatka cesarska
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1-2 sałat lodowych
  • smażony boczek i pierś kurczaka ilość według uznania
  • 5-10 szt. kaparów
  • grzanki
  • tarty parmezan
  • 1 cytryna

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Porwać liście sałaty lodowej na kawałki (powinna być rzymska, ale Polacy twierdzą, że smakuje jak mlecz), wymieszać z dressingiem. Sałatę posypać smażonym w kostkę boczkiem, kaparami, smażoną piersią kurczaka pociętą w paski i grzankami w kostkę. Do dekoracji użyć tarty parmezan i cząstki cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA