Grillowany łosoś z chrupiącymi placuszkami z kaszy jaglanej
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
Składniki:
- filet z łososia
- ocet balsamiczny
- oliwa
- czosnek
- tymianek cytrynowy
- Placuszki z kaszy jaglanej:
- szklanka rozgotowanej kaszy jaglanej
- 200 g startego żółtego sera
- 3-4 liście świeżej bazylii
- chlust oliwy
- sól
- łyżka octu balsamicznego
- bułka tarta
- jajko
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filet z łososia oczyść z błon i łusek. Kawałki ryby zamarynuj w occie balsamicznym, oliwie, czosnku, świeżym tymianku i soli.
Kawałki ryby grilluj na patelni. W misce połącz rozgotowaną kaszę jaglaną ze startym żółtym serem. Dodaj liście bazylii. Masę dopraw solą, oliwą i octem balsamicznym. Z masy uformuj placuszki. Panieruj je w jajku i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju.
Kotleciki podawaj z kawałkami grillowanego łososia. Pycha!
Kawałki ryby grilluj na patelni. W misce połącz rozgotowaną kaszę jaglaną ze startym żółtym serem. Dodaj liście bazylii. Masę dopraw solą, oliwą i octem balsamicznym. Z masy uformuj placuszki. Panieruj je w jajku i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju.
Kotleciki podawaj z kawałkami grillowanego łososia. Pycha!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W