Mus czekoladowy z awokado

Mus czekoladowy z awokado
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery wegańskie

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 150 g śmietanki kokosowej
  • 50 g kakao
  • 100 ml syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Dodatkowo:
  • świeże maliny lub inne owoce

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Awokado, 50 g śmietanki kokosowej, syrop klonowy, kakao i ekstrakt umieść w malakserze. Dokładnie zblenduj.


100 g śmietanki kokosowej ubij i dodaj do kremu, delikatnie mieszając. Przełóż mus do szklanek. Udekoruj świeżymi malinami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA