Bezglutenowe pralinki podróżnicze

Pralinki bezglutenowe
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery wegańskie

Składniki:

  • 1 szklanka orzechów laskowych
  • szklanki daktyli, namoczonych w mocnej kawie
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
  • ¼ chili
  • szczypta soli morskiej
  • do obtoczenia: mielone orzechy włoskie, orzechy laskowe, kakao
  • 1 szklanka nerkowców
  • ¾ szklanki suszonego mango, namoczonego we wrzątku
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z limonki
  • szczypta soli morskiej
  • do obtoczenia: mielone wiórki kokosowe

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Orzechy oraz szczyptę soli umieścić w blenderze z ostrzem S i zmielić w drobne okruchy. Dodać namoczone bakalie i zblendować w lepką masę.
Następnie lekko zwilżonymi dłońmi turlać małe kuleczki i obtaczać w ulubionych składnikach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA