Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 cykorie
- 2 gruszki
- 70g bundzu koziego
- 70g oscypka
- 50g orzechów włoskich łuskanych
- 50g orzechów laskowych
- 4 łyżki miodu
- pieprz w młynku
- tymianek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cykorię przekroić na pół i wyjąć środkowe, najmniejsze liście. Gruszkę, bundz i oscypek pokroić w kostkę. Orzechy laskowe uprażyć w piecu i obetrzeć ze skórki. Na patelni rozgrzać miód wrzucić orzechy i wymieszać. Zdjąć z ognia dodać gruszkę i ser. Wymieszać, dodać tymianek i świeżo zmielony pieprz. Natychmiast odstawić, tak, by ser tylko lekko zmiękł. Masę nakładać na łódeczki z cykorii i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W