Krem z pora z makaronem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 duże pory
- 2 łyżki masła
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 ziemniaki
- 4 duże trójkąty sera topionego
- makaron razowy świderki
- 1 łyżeczka curry
- 4 plastry szynki serrano
- łyżka oleju
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Białą część pora pokrój w krążki i podsmaż na rozgrzanym maśle. Po kilku minutach dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Pory i ziemniaki zalej bulionem warzywnym i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksuj zupę i dodaj do niej topiony serek. Dopraw solą, pieprzem oraz curry. W oddzielnym garnku ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. Szynkę serrano podsmaż na patelni. Makaron włóż do miski, zalej go zupą i dodaj podsmażoną szynkę. Na koniec posyp pietruszką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W