Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 ananas
- 1 puszka mleka kokosowego
- 3 łyżki oleju
- 1 papryczka chili
- 2 małe szalotki
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka świeżego imbiru
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- szczypta kurkumy
- mięta
- sól
- 1,5 l wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ananasa obierz i pokrój na kawałki. Chili i szalotkę posiekaj, a imbir i czosnek obierz. Na rozgrzany wok wlej olej, a następnie dodaj wcześniej pokrojone chili i szalotkę. Po dwóch minutach dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na tarce świeży imbir. W kolejnym etapie dodaj pokrojonego ananasa oraz gałązkę rozmarynu. Całość zalej zimną wodą i poczekaj aż się zagotuje. Dopraw jeszcze kurkumą i solą. Zmniejsz ogień i powoli dodaj mleko kokosowe cały czas mieszając. Zupę podawaj z listkami mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W