Risotto
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę w garnku z grubym dnem. Prażyć ryż do risotto kilka minut na patelni. Następnie wlać niewielką ilość bulionu rybnego. Czekać aż ryż trochę wchłonie bulion i dodać trochę białego wina. Na zmianę dolewać bulionu i wina, aż ryż w pełni się nasyci. Na końcu dodać owoce morza (kalmary, małże, krewetki, ośmiornicę), starty parmezan i świeżą pietruszkę. Podawać natychmiast po przyrządzeniu, nie odgrzewać, ponieważ traci walory smakowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA