Idealny stek z kremowym sosem

Idealny stek z kremowym sosem
Oceń przepis:
53 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
2

Składniki:

Sos:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sos:
Cebulę, czosnek i tymianek podsmażyć na maśle. Dodać grzyby i bulion. Kiedy zmiękną wlać koniak i śmietanę. Dokładnie wymieszać.
Steki:
Mięso wyjąć z lodówki 30 minut przed przygotowaniem. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
Steki natrzeć oliwą, solą i pieprzem. Grillować przez 2 minuty, odwrócić i grillować przez kolejne 2 minuty. Odwrócić o 180° i grillować, żeby powstała kratka. Odwrócić i grillować przez kolejne 2 minuty.
Steki powinny być średnio krwiste, ozdobione wypaloną kratką. Przełożyć je na ogrzany talerz, przykryć folią i odstawić na 4 minuty.
Podawać z sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA