Ossobuco z szybkowaru i remolada z selera
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wołowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 12 kawałków giczy wołowej lub cielęcej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 kawałki selera naciowego
- 2 marchewki
- 1 liść laurowy
- 1 kieliszek czerwonego wina
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 pęczek natki pietruszki
Remolada z selera:
- 1 seler
- 2 marchewki
- 6 łyżek majonezu
- mały pęczek koperku
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso przyprawić solą i pieprzem. W szybkowarze obsmażyć je z obu stron, i wyjąć. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i podsmażyć. Włożyć z powrotem mięso, dodać resztę składników. Zamknąć szybkowar i gotować 30 minut.
W tym czasie można przygotować remoladę. Seler pokroić na zapałki. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek posiekać. Wymieszać te składniki. Dodać majonez i sok z cytryny. Przyprawić pieprzem i solą.
Mięso podawać polane sosem z warzywami i remoladą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W