Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Oceń przepis:
Przygotował:
Katia Roman-Trzaska
- Seria kulinarna:
- Little Chef (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 duże ciabatty
- 2 pomidory
- 2 papryki (żółta i zielona)
- ¼ szklanki liści bazylii
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój ciabattę na kromki i ugrilluj je na patelni lub w tosterze. Posmaruj ciabattę oliwą i czosnkiem. Pokrój pomidory w kostkę. Dodaj pieprz i sól do smaku. Porwij liście bazylii i dodaj do pomidorów. Na ugrillowane ciabatty nałóż warstwę przygotowanych pomidorów lub grillowanej papryki. Smacznego!
Przygotowanie papryki
Umyj paprykę, wyjmij nasiona i pokrój na kawałki. Rozłóż na blasze i grilluj w piekarniku aż zrobi się miękka, a skórka będzie lekko przypalona. Po wyjęciu z piekarnika zdejmij skórkę z papryki i pokrój na mniejsze kawałki. Skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przygotowanie papryki
Umyj paprykę, wyjmij nasiona i pokrój na kawałki. Rozłóż na blasze i grilluj w piekarniku aż zrobi się miękka, a skórka będzie lekko przypalona. Po wyjęciu z piekarnika zdejmij skórkę z papryki i pokrój na mniejsze kawałki. Skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W