Warzywa na parze z masłem koperkowo-pietruszkowym i masłem kminkowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 3 różyczki kalafiora
- 3 różyczki brokułu
Masło koperkowo-pietruszkowe
- 1/3 kostki masła
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- szczypta soli
Masło kminkowe
- 1/3 kostki masła
- 4 łyżki oleju lnianego
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1/4 łyżeczki curry
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka wkładamy sitko do gotowania na parze, nalewamy ok. 1 cm wody i wrzucamy umytą marchewkę i ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone na kawałki, a także różyczki kalafiora i brokułu. Gotujemy ok. 15 minut pod przykryciem. Podajemy z masłem smakowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W