Tofu z trawą cytrynową i chili
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- 450 g tofu
- 1 trawa cytrynowa
- tylko biała część
- drobno posiekana
- 1 chili „ptasie oko”
- 1 łyżka drobno posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 3 gałązki kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tofu osączyć i pokroić na kawałki 5 x 10 cm, zostawić je na desce do krojenia. W miseczce wymieszać trawę cytrynową, chili, czosnek, sól, cukier i pieprz. W tej mieszance obtoczyć kawałki tofu.
Wstawić dużą patelnię na średni ogień, wlać olej. Smażyć kawałki tofu po trzy minuty z każdej strony na chrupiąco. Udekorować gałązkami kolendry, podawać z ryżem jaśminowym.
Wstawić dużą patelnię na średni ogień, wlać olej. Smażyć kawałki tofu po trzy minuty z każdej strony na chrupiąco. Udekorować gałązkami kolendry, podawać z ryżem jaśminowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia wietnamska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W