Pure z fasoli z sardelami

Pure z fasoli z sardelami
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 puszka (około 540 g) osączonej fasoli jaś
  • 2 małe ząbki czosnku
  • obrane i rozgniecione
  • 2 łyżki oliwy dobrej jakości
  • ½ łyżeczki sosu tabasco
  • ½ łyżeczki soki
  • 1 łyżeczka octu z kseresu
  • 2 łyżki drobno siekanej dymki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę wrzucić do malaksera. Dodać czosnek, oliwę, tabasco, sól i ocet. Utrzeć na gładką masę. Przełożyć do miski. (Powinno się uzyskać około 1 ½ szklanki). Domieszać dymkę. Odstawić na bok w pokojowej temperaturze.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA