Pure z fasoli z sardelami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 puszka (około 540 g) osączonej fasoli jaś
- 2 małe ząbki czosnku
- obrane i rozgniecione
- 2 łyżki oliwy dobrej jakości
- ½ łyżeczki sosu tabasco
- ½ łyżeczki soki
- 1 łyżeczka octu z kseresu
- 2 łyżki drobno siekanej dymki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolę wrzucić do malaksera. Dodać czosnek, oliwę, tabasco, sól i ocet. Utrzeć na gładką masę. Przełożyć do miski. (Powinno się uzyskać około 1 ½ szklanki). Domieszać dymkę. Odstawić na bok w pokojowej temperaturze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W